Personvernerklæring.

Travelnet Røros Flyservice er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når du legger inn dine data når du blir kunde hos oss, når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre og andre digitale kanaler vi bruker – se personopplysningsloven.

Formålet med behandlingen av kunders og leverandørers personopplysninger.

Vi lagrer og behandler personopplysninger om din bedrift og deg for å kunne ta imot bestilling, bestille og levere de tjenestene du og din bedrift kjøper av oss.

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en person, for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og organisasjonsnummer.

Hvilken informasjon samler vi om deg?

Når du registrerer deg som kunde eller leverandør via e-post, eller vi registrerer deg som kunde eller leverandør via telefon, gir du oss disse opplysningene:

Navn
Leveringsadresse
Fakturaadresse/ faktura e-postadresse
Postnummer
Poststed
Fylke
Telefonnummer
E-postadresse
Organisasjonsnummer

Når du er opprettet som kunde hos oss, legges etter hvert disse opplysningene til på kundekortet ditt (opplysningene behandles og lagres elektronisk):

Betalingsbetingelser
Ordreoversikt
Fakturaarkiv
Banktransaksjoner i forbindelse med handel med oss

Grunnlag for behandlingen av personopplysninger.

Personopplysningene vi samler er nødvendige for oss for at vi skal kunne inngå en kontrakt med deg – altså levere våre tjenester til deg. Som kunde/ leverandør hos oss må du oppgi disse opplysningene, da vi ikke kan levere tjenester til deg uten disse.

Nedenfor ser du de seks rettslige grunnlagene for innsamling, lagring og behandling av personopplysninger (GDPR artikkel 6 nr. 1). Vårt grunnlag for å samle inn og behandle de nevnte personopplysningene om deg, dekkes av punkt 2 nedenfor.

1. Samtykke
Den registrerte har gitt sitt samtykke til behandling av hans/ hennes personopplysninger for et eller flere formål.

2. Avtale
Innsamling/ behandling av personopplysninger er nødvendig for bedriften for å oppfylle en avtale med den registrerte personen.

3. Lov
Innsamling/ behandling av personopplysninger er nødvendig for å overholde lover og regler.

4. Vitale interesser
Innsamling/ behandling av personopplysninger er nødvendig for å beskytte en persons vitale interesser, og den registrerte ikke er i stand til å samtykke.

5. Allmennhetens interesse
Innsamling/ behandling av personopplysninger er nødvendig for å utføre en oppgave i allmennhetens interesse eller utøve offentlig myndighet (lov).

6. Berettiget interesse
Bedriften har en berettiget interesse i innsamling/behandling av personopplysninger, som er nødvendig og som er viktigere enn å beskytte personopplysningene for den registrerte.

Hvilke andre sender vi personopplysningene dine til?

Dine personopplysninger blir kun behandlet av oss i Travelnet Røros Flyservice.

Hvor lenge oppbevarer vi personopplysningene dine?

Når du gir oss beskjed om at du har sluttet å handle tjenester fra Travelnet Røros Flyservice, legger vi til et notat på kundekortet ditt som sier at du ikke lenger er en aktiv kunde/ leverandør. Vi lagrer ikke personopplysninger lenger og i større grad enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen med mindre det er lovpålagt, for eksempel gjennom regnskapsloven.

Regnskapsloven sier at blant annet dette skal oppbevares i minst 5 år:
Bilagene som danner grunnlag for selve bokføringen (inngående faktura, utgående faktura, bankbilag og lignende).
Spesifikasjoner av pliktige regnskapsrapportering (kontospesifikasjon, kunde- og spesifikasjon mm.).

Regnskapsloven sier at blant annet dette skal oppbevares i minst 3,5 år:
Avtaler av betydning for bedriften.
Brev og annen informasjon som gir vesentlig tilleggsinformasjon til bokførte bilag.
Utgående ordresedler.

Slik behandler vi kunders og leverandørers personopplysninger.

Det er frivillig for de som besøker www.rorostravel.no å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å fylle ut et kontaktskjema. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Ren Røros Frontal er Travelnet Røros Flyservice sin databehandler for www.rorostravel.no og vår leverandør for utvikling og vedlikehold av nettstedet. Ren Røros Digital på vegne av Ren Røros Frontal er vår driftsleverandør for www.rorostravel.no
Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandørene.

Informasjonskapsler (cookies).

Det benyttes cookies på www.rorostravel.no. Cookies er små datafiler som lagres på din enhet og blir brukt til statistikk og til å støtte deg som bruker. Ved å benytte www.rorostravel.no, samtykker du i at det lagres informasjonskapsler – i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies.

Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du gå inn og trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren din. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at tjenestene på våre nettsider ikke fungerer optimalt. Les mer om den såkalte «cookie paragrafen», jf. ekomloven § 2-7b.

Hva bruker vi informasjonskapsler til?
Informasjonskapsler kan bidra til en bedre brukeropplevelse ved å ta vare på nøkkelopplysninger om dine preferanser, som f.eks ved å huske valgene du har gjort i et nettsted slik at det blir tilpasset neste gang du besøker nettsiden. Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for Google Analytics for å føre statistikk om brukeraktivitet på nettsiden. Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker er informert om, og har samtykket til, hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med denne behandlingen er og hvem som behandler opplysningene.

Vi bruker Google Analytics for å samle statistikk
Google Analytics er en nettanalysetjeneste som leveres av Google, Inc. (“Google”). Google Analytics bruker cookies for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet. Informasjonen, inkludert din IP-adresse, sendes vanligvis til Google og lagres på tjenere i USA hvor dataene brukes til å sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet. Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google.

Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon Google har. Din IP-adresse vises ikke i Google Analytics-rapporter.
Du kan lese om Googles personvernregler ved å klikke her.

Webanalyse
Google er Travelnet Røros Flyservice sin leverandør av verktøy for webanalyse, og Google er databehandler for dataene som samles inn til webanalyse. Vi bruker Google Analytics å utarbeide statistikk som vi benytter for å analysere, forbedre og videreutvikle www.rorostravel.no.
Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er bl.a. hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Se Google Analytics’ sine prinsipper for sikkerhet og personvern for å lære mer om hvordan verktøyet innhenter, lagrer og benytter data. Følgende er et utdrag av disse prinsippene som gjelder for www.rorostravel.no:

Google Analytics bruker hovedsakelig førsteparts informasjonskapsler i rapporteringen av besøkendes interaksjoner på www.rorostravel.no. Disse informasjonskapslene brukes til å lagre opplysninger som ikke er personlig identifiserende. Nettlesere deler ikke førstepartsinformasjonskapsler på tvers av domener (…)

Nettstedbrukere som ønsker at Google Analytics’ JavaScript ikke skal rapportere data om besøket deres, kan installere Google Analytics-nettlesertillegget for bortvelging. Med dette tillegget instrueres Google Analytics’ JavaScript (ga.js, analytics.js og dc.js) om ikke å sende informasjon om besøket til Google Analytics. Nettlesertillegget er tilgjengelig for de fleste nettlesere som er i bruk i dag.

Google Web Fonts
For god fremstilling av skrifter bruker www.rorostravel.no webfonter levert av Google. Når du åpner en side, laster nettleseren dine de nødvendige nettfonter i nettleserens cache for å vise tekster og skrifter riktig.

For dette formålet må nettleseren din opprette en direkte forbindelse til Google-serverne. Google blir dermed klar over at denne nettsiden ble åpnet via IP-adressen din. Bruken av Google Web-skrifttyper gjøres for å sikre en enhetlig og attraktiv presentasjon av nettsiden vår. Dette utgjør en berettiget interesse i henhold til art. 6 (1) (f) DSGVO.

Hvis nettleseren din ikke støtter fonter på nettet, brukes en standard skrift av datamaskinen din. Mer informasjon om håndtering av brukerdata i forbindelse med Googles webfonter finner du her og i Googles personvernregler.

E-post, telefon og SMS.

Travelnet Røros Flyservice benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet for å oppfylle våre oppgaver og gi deg god kundeservice. Kundeansvarlig i Travelnet Røros Flyservice har det daglige ansvaret for behandlingen av personopplysninger i denne sammenheng.

Våre medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.

Generelt for www.rorostravel.no

Så lenge vi behandler eller oppbevarer dine personopplysninger, har du rett på innsyn i egne opplysninger. Du har også rett til å be om at uriktige eller ufullstendige opplysninger blir rettet, slettet eller supplert. Du har også rett til at opplysningene dine skal bli oversendt til andre aktører på forespørsel. Kravet ditt skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Uriktige opplysninger kan kunden/ leverandøren endre ved å kontakte oss skriftlig per e-post eller telefon.

Innsyn i eller sletting av personopplysningene dine, samt overføring av personopplysninger til andre aktører, ber du om skriftlig, per e-post til Travelnet Røros Flyservice (se kontaktinformasjon under). Har du et kunde-/leverandørnummer, skriv det gjerne i forespørselen din.
Vi svarer skriftlig per e-post.

Som kunde hos Travelnet Røros Flyservice har du rett til å klage til Datatilsynet hvis du mener vi behandler dine persondata i strid med reglene.

Kontaktinformasjon.

Travelnet Røros Flyservice
Telefon: 72 41 39 00
E-post: booking@rfly.no

Du finner oss i Røros Hotell
An-Magritt-veien 120
7374 Røros

Vi forbeholder oss retten til å endre informasjonen på denne siden.
Denne siden ble sist oppdatert den 15. juni 2021.

Vi setter sammen ditt livs ferieminner.

Ring oss på 72 41 39 00 eller send e-post til booking@rfly.no